Finančná podpora FO, SZČO a jednoosobových s.r.o., ktoré v čase pandémie zostali bez príjmu - Pakšiová, Renáta, 1974-
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v čase vyhlásenej mimoriadnej situácie, núdzového stavu, alebo výnimočného stavu a odstránením ich následkov schváleného vládou SR, uznesením č. 178 zo dňa 31. marca 2020, poskytuje finančné príspevky, ktoré sú kategorizované podľa dôvodu, potreby pomoci a vytvára kategórie príspevkov a príjemcov týchto pomocí. Žiadateľ predkladá žiadosť na miestne príslušný úrad práce, v ktorého územnom obvode prevádzkuje/prevádzkoval alebo vykonáva/vykonával samostatnú zárobkovú činnosť, elektronickou formou, (vo výnimočných prípadoch je možné žiadosť predložiť aj poštou, alebo osobne na adresu miestne príslušného úradu práce) po vyplnení žiadostí 7A alebo 7B, podľa toho, do ktorej kategórie oprávnených žiadateľov patrí, prostredníctvom portálu www.slovensko.sk.