Public Services and their Financial Allocation in the European Context - Halásková, Martina
Vybrané verejné služby podľa objemu pridelených verejných výdavkov so zameraním na podobnosti v krajinách EÚ. Vysoká podobnosť služieb podľa objemu pridelených verejných výdavkov (služby verejného zdravotníctva, rekreačné a športové služby) a služieb spojených s rozvojom bývania. Rozdiely v alokácii finančných prostriedkov predstavujú verejné služby, ktoré uspokojujú potreby spoločnosti (policajné služby) a oblasti technickej infraštruktúry (doprava, odpadové hospodárstvo).