<An> Analysis of Bank Fee and Commission Income in the EU and in the Czech Republic in a Low Interest Rate Environment - Vozková, Karolína
Príjmy z poplatkov a provízií v európskom bankovom sektore s osobitným dôrazom na Českú republiku v období rokov 2007 - 2018. Počas tohto časového obdobia čistý úrokový výnos klesajúci v dôsledku nízkeho nominálneho rastu a dlhého obdobia nízkych úrokových mier. Žiadna jediná optimálna stratégia príjmu z poplatkov. V EÚ podiel z poplatkov vyberaný po globálnej finančnej kríze v rokoch 2007 - 2009 stúpajúcim trendom, čo môže súvisieť so snahou udržať požadovanú ziskovosť v prostredí nízkych úrokových mier.