Existencia, subjektivita, etika. Reflexia Kierkegaarda v nemeckej a francúzskej fenomenológii - Šajda, Peter
Kontext vzniku fenomenologickej recepcie Kierkegaarda: kierkegaardovská renesancia. Heidegger a otázka existencie. Tri spisy z roku 1941, v ktorých sa Heidegger najpodrobnejšie zaoberá Kierkegaardom. Levinas a Henry: od subjektivity k etike a späť. Prieniky, napätia, protirečenia a ďalší smer výskumu.