Impact of Banking Risks on Banks Financial' Security - Kuznichenko, Yana
Analýza vplyvu bankových rizík na finančnú bezpečnosť bánk. Skúmanie súboru rizík z hľadiska závažnosti ich dopadu na finančné zabezpečenie banky. Dôsledky finančných kríz, ktorým bankový systém Ukrajiny čelil za posledné desaťročie, preukázali vysokú citlivosť a zraniteľnosť bánk voči politickým, hospodárskym udalostiam a zmenám vonkajším aj vnútorným. Včasná identifikácia príznakov nestabilnej finančnej situácie bánk a bankového systému, hľadanie mechanizmov, nástrojov na predchádzanie okolnostiam, ktoré ohrozujú stabilitu bánk, je jednou z najnaliehavejších úloh Národnej banky Ukrajiny.