Hybridné nesúlady - Vidová, Michaela
Narúšanie základu dane z príjmov právnických osôb bolo jednou z hlavných problematických oblastí, ktorými sa v posledných rokoch zaoberali tak štáty OECD, ako aj členské štáty EÚ. Spoločnosti sa snažili pri znižovaní základu dane využívať agesívne daňové plánovanie aplikovaním medzier a nesúladov v daňovej legislatíve jednotlivých krajín s cieľom umelého presúvania ziskov do krajín s nulovým alebo nízkym daňovým zaťažením.