Limity islamského ekonomického modelu pri vymedzení jeho miesta vo svetovej ekonomike - Čech, Ľubomír, 1955-
Špecifiká islamského ekonomického modelu a jeho pozícia vo svetovej ekonomike. Islamský ekonomický model najvýraznejšie sa prejavujúci v oblasti financovania, kde poskytuje alternatívu ku komerčnému financovaniu. Základné obmedzenia moslimskej vierouky v ekonomickej oblasti, ktorých dodržiavanie je v súčasnom globalizovanom svetovom ekonomickom systéme predmetom diskusií.