Výchovné problémy žiakov stredných škôl z pohľadu učiteľov - Čonková, Andrea, 1982-
Spoločnosť kladie na súčasnú školu mnoho požiadaviek. Mala by vyhovieť všetkým - potrebám a predstavám o výchove a vzdelávaní rodičov, žiakov, štátu, zriaďovateľov škôl, zamestnávateľov, ale aj samotných učiteľov. Na jednej strane má napríklad škola podnecovať žiakov k samostatnosti a tvorivej činnosti, na druhej strane ich má naučiť kooperovať s ostatnými, byť tolerantný. Cieľom výchovy v škole je podporiť žiaka v rozvíjaní jeho osobitých vlôh, jeho autentickosti, zároveň ho však aj v spoločnosti socializovať. Uvedenie najčastejších výchovných problémov žiakov stredných škôl podľa vyjadrení ich triednych učiteľov a ďalšie s tým súvisiace zistenia.