Оsobennosti ekonomičeskogo razvitija Tanzanii - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Od r. 1964 ekonomika Tanzánie prešla rôznymi etapami - od ekonomického rastu, recesie, systémových zmien - plánovaného socialistického hospodárstva po liberalizáciu a trhovú ekonomiku. Ekonomika Tanzánie je založená predovšetkým na poľnohospodárskej produkcii. Priemysel je orientovaný na spracovanie poľnohospodárskych produktov a výrobu spotrebného tovaru. Ťažba zemného plynu môže byť významným potenciálom pre export.