Ochranná funkcia pracovného práva a aktuálne problémy vzťahu zamestnanca a zamestnávateľa - Barancová, Helena
Ochranná funkcia ako dominantná funkcia pracovného práva. Zrovnovážnenie práv zamestnanca a zamestnávateľa v digitálnej dobe. Nové vymedzenie pojmu zamestnanec. Rozšírenie vecnej a osobnej pôsobnosti pracovného práva. Virtualizácia pracovných podmienok a obsah pracovnej zmluvy. Právna úprava pracovného času. Zmena funkcií a úloh zástupcov zamestnávateľov.