Cestovné náhrady z pohľadu účtovného - Hudecová, Ivana
Cestovné náhrady sa účtujú na účte 512 - Cestovné. Obsahová náplň tohto účtu nie je v postupoch účtovania zadefinová, len v § 65 je ustanovené, čo sa účtuje na účtoch účtovnej skupiny 51- Služby, kam patrí aj účet 512-Cestovné (na účtoch účtovnej skupiny 51- Služby sa účtujú prvotné náklady za externé služby). Keďže obsahová náplň nie je zadefinovaná, pri účtovaní na tomto účte sa vychádza zo zákona č. 283/2002 Z.z. o cestovných náhradách. Účtovné doklady preukazujúce cestovné náhrady. Účtovné súvzťažnosti cestovných náhrad. Stanovenie kurzu na prepočet zahraničnej pracovnej cesty.