Vybrané opatrenia vlády SR v období pandémie pre zamestnávateľov a zamestnancov - Kajanovičová, Zita
Podľa §37 ods.1 zákona č.67/2020 Z.z. sa na ustanovenia tohto zákona vzťahujú osobitné predpisy, medzi ktoré patrí aj zákon č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v z.n.p. a iné predpisy. V texte sú rozobraté opatrenia, ktoré sa týkajú dane z príjmov zo závislej činnosti a to: Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti; prehľad o zrazených a odvedených preddavkoch na daň z príjmov zo závislej činnosti; hlásenie o vyúčtovaní dane a o úhrne príjmov zo závislej činnosti; poukázanie podielu zaplatenej dane. Opatrenia sa týkajú osôb, ktoré sa na účely ZDP považujú za zamestnávateľa, ktorý je platiteľom dane a zamestnanca.