Komentár k novele Zákonníka práce v súvislosti s pandémiou - Toman, Jozef
Zákon č.66/2020 Z.z., ktorým sa dopľňa zákon č.311/2001 Z.z. Zákonník práce v z.n.p. a ktorým sa dopľňajú niektoré zákony prináša doplnenie Zákonníka práce o jedenástu časť, ktorá sa vkladá za desiatu časť. Článok komentuje nové ustanovenia jedenástej časti, ktoré platia v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu §250b. Nešlo sa cestou prechodného ustanovenia, ale vytvorenia osobitnej časti, ktorú bude možné aktivovať aj v budúcnosti.