CBDC - nejasné vyhlídky a mnoho spekulací - Sobková, Martina
Koncept digitálnych mien centrálnych bánk - Central Bank Digital Currency (CBDC). Otázka, prečo by mali centrálne banky vyvíjať vlastnú digitálnu menu. Hlavné benefity a riziká CBDC. CBDC ako nástroj na udržanie inflácie. Problematika dizajnu. CBDC ako jedna spoločná digitálna mena.