Dodatočné daňové priznanie k dani z motorových vozidiel - Fülöpová, Jana
Daňovník, ktorý zistí pochybenia v podanom daňovom priznaní k dani z motorových vozidiel, dôsledkom ktorých by bola ovplyvnená suma výslednej dane, bude postupovať podľa zákona č.563/2009 Z.z.(daňový poriadok). Daňovník vykoná nápravu podaním dodatočného daňového priznania. Podanie daňového priznania k dani z motorových vozidiel má svoju lehotu pevne stanovenú zákonom č.361/2014 Z.z. Zákonom 364/2019 Z.z. došlo k novelizácii zákona o dani z motorových vozidiel. Daňové priznanie sa od 1.1.2020 podáva na tlačive, ktorého vzor bol ustanovený Opatrením č.MF/21694//2014-725 zo dňa 12.novembra 2014 v súlade so splnomocnením podľa §15 ods.5 daňového poriadku. Tlačivo slúži na podanie riadneho, ale aj opravného daňového priznania.