Mediacija čerez prizmu jeje principov - Surma, Liudmila
Mediácia ako alternatívny a mimosúdny spôsob riešenia sporov si každý rok získava čoraz väčšiu obľubu. Tento sprostredkovateľský inštitút pôsobí vo väčšine krajín sveta a v mnohých krajinách sa riadi právnymi predpismi. Prečo je tento typ riešenia sporov tak príťažlivý pre ľudí a spoločnosti. Jedným z hlavných kritérií jeho príťažlivosti a popularity sú zásady, na ktorých je založený proces mediácie.