Stručne k výdavkom uznávaným až po zaplatení - Jarinkovičová, Valéria
Aktuálna problematika opakovane novelizovaného §17 ods. 19 ZDP. Znenie predmetného ustanovenia bolo zákonom č.301/2019 Z.z. k 1.1.2020 nahradené znením novým. Uznávanie výdavkov po zaplatení sa podľa nového znenia prvej vety netýka výdavkov (nákladov), ktoré sú súčasťou obstarávacej ceny alebo vlastných nákladov majetku. Ide o jedno zo spoločných ustanovení. Vzhľadom na odlišnosti základných princípov účtovania v jednotlivých účtovných sústavách sa viac vzťahuje na účtovné jednotky účtujúce v sústave podvojného účtovníctva.