Christmas Allowance as a Non-System Tool for Sustainability of Quality of Life of Slovak Seniors - Vidová, Jarmila, 1967-
Zameranie na analýzu sociálno-ekonomickej situácie slovenských dôchodcov v Slovenskej republike v súvislosti s materiálnou depriváciou. Analýza vianočného príspevku ako nesystémovej dávky, ktorá má na jednej strane pozitívny sociálny vplyv na poberateľov dôchodkových dávok, ktorí majú nárok na vianočnú dávku, ale na druhej strane má negatívny vplyv na všeobecný štátny rozpočet.