Zrážková daň poskytovateľov zdravotnej starostlivosti - nové pravidlá od januára 2020 - Kočiš, Michal
Daňové aspekty problematiky poskytovania peňažných a nepeňažných plnení zo strany subjektov farmaceutického trhu pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Vychádza z aktuálnej právnej úpravy a poukazuje na súvislosti uplatňovania osobitného daňového režimu v podobe zrážkovej dane. Najnovší metodický pokyn Finančného riaditeľstva SR, ktorý prináša výklad jednotlivých právnych noriem vytvárajúcich osobitný režim zrážkovej dane a prostredníctvom praktických príkladov objasňuje výkladový prístup finančnej správy. Vymedzenie interpretačného prístupu finančnej správy na vybrané problematické aspekty režimu zrážkovej dane.