Poznámky k účtovnej závierke podnikateľov - Cvečková, Mária
Poznámky sú rovnocennou súčasťou účtovnej závierky účtovnej jednotky. Od účtovných výkazov sa poznámky líšia z dôvodu ich slovného a opisného charakteru o početných skutočnostiach dejúcich sa v účtovnej jednotke za prezentované obdobie. V prípade absencie tejto časti účtovnej závierky nie je splnená podmienka úplnosti účtovníctva a možno hovoriť o správnom delikte. Účtovná závierka v sústave podvojného účtovníctva okrem všeobecných náležitostí obsahuje súvahu, výkaz ziskov a strát (§17 ods.3 zákona o účtovníctve)