<The> Application of Interest Rate Risk Regulation on the Czech and Slovak Banking Sectors - Džmuráňová, Hana
Regulácia riadenia úrokového rizika bankového portfólia v českom a slovenskom bankovom sektore. Porovnanie úrokového rizika bankového portfólia oboch bankových sektorov vedúce k zisteniu, že hlavné banky v oboch sektoroch vykazujú vyššie úrokové riziko zo svojich klientskych záväzkov ako z klientskych aktív. Skutočnosť, že banky sú vystavené rizikám spojeným s rastúcimi úrokovými mierami.