Hornické památky v Krušnohoří v UNESCO: příklad úspěšného strategického přeshraničního plánování - Novotný, Lukáš
Význam Krušných hôr v oblasti ťažby kovov. Technické vynálezy a pamiatky súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Cezhraničná spolupráca v oblasti cestovného ruchu medzi Českou republikou a Nemeckom. Právny rozmer cezhraničnej spolupráce. Banské pamiatky v UNESCO. Výsledky prieskumu, ktorý sa uskutočnil na obidvoch stranách hranice. Swot analýza cezhraničnej spolupráce v oblasti cestovného ruchu v Krušných horách.