Prehľad o novelách daňového poriadku s účinnosťou od roku 2019, 2020 a 2021 - Klabníková, Klára
V priebehu roka 2019 boli schválené štyri novely zákona č.563/2009 Z.z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (daňový poriadok). Novely daňového poriadku sú zverejnené v príslušných článkoch zákonov: č.5/2019 Z.z., č.21/2019 Z.z. a č.390/2019 Z.z. ako vyvolané novely legislatívnych úprav iných zákonov a zákona č.369/2019 Z.z., ktorá je výsledkom spolupráce ministerstva financií a finačného riditeľstva. Zameranie legislatívnych úprav noviel daňového poriadku: - zníženie administratívnej záťaže daňového subjektu pri správe daní, - zefektívnenie výberu daní, - legislatívne úpravy ustanovení daňového poriadku, - legislatívne úpravy vyvolané novelami iných zákonov.