<The> Role of Exchange Rate on the Road towards the Euro Area: The Case of Baltic and Central Emerging European Economies - Beker Pucar, Emilija
Príťažlivosť eurozóny pre novovznikajúce členské krajiny EÚ (centrálne rozvíjajúce sa európske ekonomiky verzus pobaltské štáty) z pohľadu predtým uplatňovaných režimov výmenných kurzov (floaters vs. fixers). Interné hľadisko a stratégia „počkajte a uvidíte“, ktorú prijali Poľsko, Česká republika a Maďarsko prostredníctvom paralelnej analýzy pobaltských štátov na opačnej ceste menovej konvergencie.