Opatrenia vlády v súvislosti koronavírusom v oblasti dane z pridanej hodnoty - Válek, Juraj, 1981-
Európska komisia prehlásila koronavírus za živelnú pohromu. Znamená to, že pri spoplatnených úkonoch a konaniach správnych orgánov sa bude aplikovať ustanovenie zákona č. 145/1995 Z.z. o správnych poplatkoch, ak budú tieto konania vykonané a uskutočnené v dôsledku pandémie koronavírusu. Jedná sa najmä o tieto spoplatňované úkony o odklady a splátky, ktoré sa týkajú daňových povinností splatných v minulosti, o úľavy na dani alebo odpustenie daňového nedoplatku vzniknutých v minulosti, o odpustenie zmeškaných lehôt za minulé obdobia, aktuálne o vydanie rôznych potvrdení, napr. pre banky na čerpanie úveru a pod.