Competition and Stability in the European Global Systemically Important Banks - Kočišová, Kristína
Stabilita globálne a systémovo významných bánk nachádzajúcich sa v európskych krajinách v rokoch 2008 až 2017. Meniace sa konkurenčné prostredie a jeho vplyv na stabilitu týchto bánk, premenné s významným vplyvom na ich stabilitu. Na meranie stability použité dve premenné, Z-skóre a opravné položky na straty z úverov, úroveň konkurencie meraná nepriamo a to dvoma indexmi (trhový podiel a Lernerov index), ktoré vyjadrujú trhovú silu konkrétnej banky.