Assessment of Social Development in Slovakia in the Context of Human Resources - Jašková, Dana
Vývoj sociálneho rozvoja na Slovensku pomocou zloženého kompozitného ukazovateľa. Rôzne spôsoby jeho konštrukcie, ich výhody a nevýhody. Konštrukcia tohto agregovaného ukazovateľa založená na použití zložitejších a viacrozmerných štatistických metód. Výsledkom štatistického zisťovania je zistenie stabilného rastu sociálneho rozvoja na Slovensku. Úzka negatívna závislosť medzi sociálnym rozvojom a nezamestnanosťou.