Zrušenie ďalších povinností predkladať dokumenty podľa daňového poriadku a zákona o dani z príjmov po novele zákona proti byrokracii vplyv zákona proti byrokracii na legislatívnu úpravu právnych predpisov za účelom zníženia administratívnej záťaže - Klabníková, Klára
Rozšírenie uplatňovania zákona č. 177/2018 Z.z. o niektorých opatreniach na znižovanie administratívnej záťaže využívaním informačných systémov verejnej správy. Osoby, ktoré už nemuseli predkladať často požadované dokumenty jednotlivým orgánom verejnej moci. Vypustenie znenia z celého radu dotknutých osobitných predpisov (zákonov, vyhlášok, opatrení a nariadení vlády). Zákon proti byrokracii ustanovuje povinnosť pre získavanie údajov z dostupných informačných systémov verejnej správy len pre orgány verejnej moci (Ústredné a ostatné ústredné orgány štátnej správy, súdy, prokuratúra, Národná rada SR a ďalšie).