Inak určené zdaňovacie obdobie pri dani zmotorových vozidiel - Fülöpová, Jana
Daňové priznanie k dani z motorových vozidiel možné podať aj v inom termíne, ak ide o takú situáciu, v dôsledku ktorej musí daňovník (alebo osoba, ktorá je zákonom ustanovená) podať daňové priznanie skôr. Zdaňovacie obdobie iné ako ročné sa spája s daňovníkom, ktorý sa zrušuje bez likvidácie či s likvidáciou, na ktorého majetok bol vyhlásený konkurz, ktorý ukončil podnikanie, ktorý prerušil podnikanie alebo ktorý zomrel. Presný postup pri podaní daňového priznania za toto iné ako ročné zdaňovacie obdobie, zaplatení dane ako i uvedenie osoby, ktorá daňové priznanie podáva. V prípade iného ako ročného zdaňovacieho obdobia je lehota na podanie daňového priznania a zaplatenie dane stanovená spravidla buď do jedného mesiaca, do troch mesiacov po uplynutí zdaňovacieho obdobia (iného).