Daňová tvorivosť IV. Daňovo-účtovná optimalizácia, niektoré praktiky - Burák, Emil
Štvrtá časť o daňovo-účtovnej optimalizácii najmä opisom niektorých daňových techník, kreatívneho účtovníctva a chýb s konzekvenciami dopadov na možné sankcie, aby poučenie bolo čo najlepšou prevenciou. Dôležitým v konkrétnych praktikách je zozbierať dostupné techniky a vyselektovať z nich tie najľahšie dostupné, najúčinnejšie a najmenej rizikové. Usilovať sa o čo najlepšiu skúšku správnosti, či vymyslený finančný model funguje. Pri projekcii a premýšľaní ako to urobiť, je vhodné postupovať tak, že si realizátor namodeluje určité situácie a zamyslí sa nad nimi z pohľadu možnej diskusie a polemiky pri daňovej kontrole. Projekcia konkrétnych daňových praktík by sa mala opierať o know-how skutočných odborníkov.