Hnací síly růstu antropogenních emisí, mýty a realita - Zbořil, Josef
Rast populácie ako jeden z faktorov zvyšovania koncentrácie kysličníka uhličitého. Kaya identita - jednoduchý a presný nástroj na výpočet alebo predikciu emisií kysličníka uhličitého. Model založený na jednoduchej matematickej rovnici vzťahu zmien v ekonomike, demografii a environmentálnych faktorov pre výpočet globálnych emisií CO2 v dôsledku ľudskej činnosti. Temná stránka nevyslovenej reality obnoviteľných zdrojov energie.