Dekarbonizační revoluce se zatím nekoná - Zbořil, Josef
Celosvetový trend energetickej transformácie. Predpokladaný nárast spotreby energie o 50 percent od r. 2018 do 2050. Snaha o dekarbonizáciu. Náhrada uhlia zemným plynom. USA - svetový líder v produkcii zemného plynu a ropy. Elektrifikácia osobných automobilov. Zatiaľ nedostupné technológie pre úplnú dekarbonizáciu priemyslu. Nárast spotreby energie v Ázii a Afrike. Úplná dekarbonizácia v dnešnom svete nereálna.