V EU probíhá bitva o jádro - Dytrych, Simon
Európska únia rozdelená v tematike jadrovej energetiky. Jadrová energia ako bezemisný zdroj verzus neekologický zdroj. Dokumenty Európskej únie k udržateľným investíciám súvisejúcim s dlhodobými klimatickými cieľmi. Jadro verzus zemný plyn. Štáty podporujúce zemný plyn pred jadrom a naopak.