«Sea Star Wasting Syndrome» or Alterglobalization, Inclusiveness and Circular Economy: Priorities of the Plan «B» for the Planet - Matviychuk-Soskina, Nadiya
Význam pojmu alterglobalizácia. Súvislosť medzi environmentálnymi daňami, percentom z celkových daňových príjmov, reálnym HDP na obyvateľa a percentom recyklácie v Nemecku, Poľsku, Českej republike, USA a Holandsku. Kombinácia vyššie uvedených ukazovateľov ukazuje mieru prítomnosti ekologicky orientovaného modelu rozvoja s využitím nových technológií v rôznych krajinách. Najvyššie prepojenia medzi vybranými ukazovateľmi boli zistené v Poľsku a Českej republike, čo určuje silnú perspektívu pre úspešnú implementáciu inkluzívnych obežných podnikov v krajinách.