Biometan má být zachráncem plynárenství - Adámková, Alena
Plynárenstvo prechádza obdobím neistoty, čo sa týka jeho budúcej úlohy v energetickom mixe. Plyn nezapadá do dekarbonizačných plánov Európskej únie, nakoľko produkuje emisie kysličníka uhličitého a nie je obnoviteľným zdrojom. Plynárenstvo hľadá nové zdroje - "zelený" vodík, ale hlavne biometán. Biometán má najnižššie emisie skleníkových plynov a v porovnaní s ostatnými konvenčnými biopalivami aj nanižšiu spotrebu energie v celom životnom cykle.