Logistika zberu odpadov - Stričík, Michal, 1969-
Logistika zberu odpadov musí vychádzať z princípov obehového hospodárstva a z hierarchie odpadového hospodárstva s cieľom minimalizácie produkcie odpadov a preferovaním zhodnocovania odpadov pred jeho zneškodňovaním. K napĺňaniu týchto stratégií, ktoré vychádzajú z programu odpadového hospodárstva, môže napomôcť napríklad zelená logistika či model pay-as-you-thow (PAYT).