Status mladistvého zamestnanca v pracovnoprávnych vzťahoch - Čurila, Dušan
Zákonník práce zdôrazňuje takú prípravu mladistvého zamestnanca na povolanie a také rešpektovanie jeho pracovných podmienok, ktoré dbajú na rozvoj telesných a duševných schopností mladistvého. Podmienky založenia pracovného pomeru. Práce zakázané mladistvým zamestnancom. Odlišnosti pri skončení pracovného pomeru. Špecifiká pri výkone práce mladistvého. Ďalšie povinnosti zamestnávateľa vo vzťahu k mladistvým zamestnancom.