Ekonomická aktivita, materiální situace a adaptace na chudobu vybraných skupin osob bez domova - Holpuch, Petr
Kvantitatívny výskum realizovaný Výskumným ústavom práce a sociálnych vecí ČR zameraný na ľudí bez domova, a to medzi ľuďmi prespávajúcimi vonku, v nocľahárniach a v azylových domoch. Pozornosť sa venuje predovšetkým najčastejším zdrojom príjmu, priemernej dennej spotrebe, dlhom a možnostiam naplňovať základné životné potreby u ľudí bez domova. Výstupy z výskumu boli zhrnuté v kontexte poznatkov o adaptačných procesoch a reintegrácie ľudí bez domova do spoločnosti.