Odstupné a odchodné - Szabová, Jarmila
Podmienky, za ktorých zamestnávateľ môže alebo kedy je povinný poskytnúť zamestnancovi odstupné a odchodné a ich výšku, upravujú viaceré zákony. Základné podmienky upravuje zákonník práce. Podmienky, za ktorých zamestnávateľ poskytne zamestnancovi v prípade ukončenia pracovného pomeru odstupné. Podmienky, za ktorých zamestnávateľ poskytne zamestnancovi pri odchode do starobného alebo invalidného dôchodku odchodné.