Skončenie pracovného pomeru s cudzincom - Rusnak, Slavomíra Andrea
Pracovný pomer cudzinca možno skončiť viacerými spôsobmi v zmysle Zákonníka práce. Cudzincom je v zmysle zákona o pobyte cudzincov každý, kto nie je štátnym občanom Slovenskej republiky, t.j. cudzincom je občan EÚ, rovnako aj štátny príslušník tretej krajiny. Akým spôsobom je zamestnávateľ oprávnený rozviazať pracovný pomer s cudzincom.