Hranice v regióne Strednej Ázie a scenáre ich možných zmien pod vplyvom vonkajších a vnútorných faktorov - Čech, Ľubomír, 1955-
Poukázanie na hraničnú problematiku štátov postsovietskeho priestoru, ktorá pod vplyvom viacerých faktorov, vrátane rastúcej migrácie, nachádza svoje miesto v predikciách odborníkov o budúcnosti tejto časti Ázie.