Factors of the Development of Innovative Economy in Conditions of Institutional Changes - Ovchar, Petro A.
Teoretická analýza inštitucionálnych faktorov, ktoré majú vplyv na formovanie konkurencieschopnej inovatívnej ekonomiky Ukrajiny, vrátane inštitucionálneho "vákua" a nesprávneho rozvoja samostatných inštitúcií, ktorý znižuje efektívnosť hospodárskeho systému ako celku. Len inštitucionálna transformácia vo fáze inovačného modelu hospodárskeho rozvoja umožní Ukrajine prispôsobiť ju požiadavkám globálnej informačnej spoločnosti. Dobrý inštitucionálny hierarchický systém (zákony, formálne a neformálne pravidlá) umožní účinnú správu a reguláciu inovatívneho podnikania, a zabezpečí komunikáciu medzi subjektmi rizikového podnikania, vlády a spoločnosti.