Internal Audit as a Tool to Increase the Efficiency of the Enterprise Functioning - Sugak, Tatiana M.
Interný audit je nezávislá objektívna činnosť na posudzovanie, analýzu a kontrolu činností podniku, s cieľom zlepšiť efektívnosť riadenia a fungovanie podniku, ako aj skontrolovať úplnosť a spoľahlivosť účtovnej závierky. Vnútorný audit je jedným z nástrojov na zlepšenie efektívnosti podniku, zvýšenie konkurencieschopnosti a zníženie vplyvu vonkajšieho a vnútorného rizika na potenciál podniku. Podstata interného auditu, hlavné úlohy a predpoklady pre vytvorenie služby interného auditu. Outsourcing. Formy organizácie interného auditu.