Computer Tools for Solving the Traveling Salesman Problem - Pekár, Juraj, 1972-
Riešenie optimalizácie v praxi obchodného cestujúceho. Článok analyzuje a demonštruje rôzne metódy riešenia: heuristická metóda (metóda najbližšieho suseda, metóda s najvyššou ziskovosťou), metaheuristická metóda (evolučný algoritmus), metódy matematického programovania.