TREM-1 and TREM-2 Expression on CD14+ Cells in Bronchoalveolar Lavage Fluid in Pulmonary Sarcoidosis and Hypersensitivity Pneumonitis in the Context of T Cell Immune Response - Suchánková, Magda
Úloha receptorov TREM pri aktivácii T-buniek, diferenciácii a tvorbe granulómov. Alveolárna makrofágová aktivácia prostredníctvom receptorov TREM môže byť kľúčovým faktorom sprostredkujúcim následnú imunitnú reakciu. Cieľom štúdie bolo analyzovať expresiu TREM-1 a TREM-2 a identifikovať ďalšie molekulárne mechanizmy zúčastňujúce sa na imunopatogenéze sarkoidózy a HP.