Mäkké manažérske faktory pri inovatívnom riadení zdravotníckych zariadení - Jankelová, Nadežda, 1966-
Uplatňovanie inovatívnych prístupov v oblasti mäkkých faktorov riadenia v zariadeniach poskytujúcich zdravotnú starostlivosť na Slovensku z hľadiska metód a nástrojov využívaných pri realizácii vybraných funkcií manažmentu a to vedenia ľudí a riadenia ľudských zdrojov. Tvrdé a mäkké faktory riadenia a inovatívne prístupy v riadení. Prieskum uskutočnení prostredníctvom dotazníkov v 45 zdravotníckych zariadeniach, pričom boli skúmané dve otázky: orientácie manažérov zdravotníckych zariadení v rámci ich riadenia na tvrdé alebo mäkké faktory manažmentu a druhá bola zameraná na zistenie, aký typ vedenia a ktoré inovatívne nástroje v oblasti riadenia ľudských zdrojov majú súvis s dôrazom na mäkké faktory.