Je Európa pripravená na ďalšiu krízu? - Burian, Lukáš
Ak by sa centralizácia národných rozpočtov nerealizovala, mala by sa fiškálna politika na národnej úrovni využívať flexibilnejším spôsobom. V prípade pôsobenia negatívneho šoku by mala existovať možnosť zvýšiť rozpočtový deficit cez zabudované rozpočtové stabilizátory (pokles vládnych príjmov, zvýšenie sociálnych výdavkov).