Prichádza súmrak globalizácie? - Fifeková, Elena
Rast svetového hospodárstva bol v ostatnom polstoročí do veľkej miery pripisovaný vplyvu globalizácie a jej segmentom. Spomaľovanie ekonomického rastu v novom miléniu najmä vo vyspelých ekonomikách vyvoláva obavy, že prorastové pôsobenie globalizácie sa postupne vyčerpáva, slabne, že sa mení charakter jej pôsobenia.