<The> Application of Forecasting Sales of Services to Increase Business - Kolková, Andrea
Použitie prediktívnych modelov na potenciálne zvýšenie konkurencieschopnosti. Overenie presnosti modelov predpovedajúcich výnosy v sektore služieb na základe 6 kritérií presnosti. Presné predpovedanie obchodných premenných je kľúčovým prvkom konkurencieschopnosti spoločnosti, ktorá sa v tomto globalizovanom a digitalizovanom prostredí stáva nevyhnutnou. Na hodnotenie boli vybrané modely ARIMA, modely BATS, modely ETS a modely umelých neurónových sietí. Schopnosť vytvárať a udržiavať konkurenčnú výhodu je jedným z kľúčových faktorov konkurencieschopnosti spoločnosti.