Are Slovak Retail Gasoline and Diesel Price Reactions on Crude Oil Changes Asymmetric? - Szomolányi, Karol, 1976-
V príspevku je vysvetlené, prečo maloobchodné ceny benzínu a nafty na Slovensku rastú rýchlejšie, keď cena ropy rastie, a klesajú pomaly, keď klesá cena ropy. Používajú sa týždenné údaje o maloobchodných cenách benzínu a nafty na Slovensku a cenách ropy Brent v Európe od prvého týždňa roku 2009 do druhého týždňa roku 2019.